+ ENERGIE PASSIEF WOONHUIS IN LEIDEN

ONTWERP 2012-2014
 
De opdrachtgever had de wens om kleiner te gaan wonen, bij voorkeur in een duurzame woning met lage woonlasten en het liefste in de eigen buurt op de locatie van een smal pakhuis wat al lang in het bezit van de familie is. Er werd besloten om op deze locatie het bestaande pand te slopen en een volledige nieuwe woning te bouwen. 
 
20140110
 
 Na veel ontwerp-, materialen-, en duurzaamheidsstudies in nauwe samenwerking met de opdrachtgever zijn we uiteindelijk gekomen tot een flexibel indeelbaar woonhuis voor het grootste deel gebouwd uit natuurlijke biobased materialen, ontworpen volgens het passiefhuisprincipe, die zelfs genoeg energie levert om bijvoorbeeld een electrische auto van stroom te voorzien. 
De smalle woning is zowel flexibel in het dagelijkse als in het toekomstig gebruik en wordt hiermee ook wel levensloopbestendig. Met schuifpanelen kan de woning in het dagelijks gebruik desgewenst in kleinere ruimten worden ingedeeld. Voor de toekomst is er rekening gehouden dat de bewoner de bovenliggende lagen kan bereiken met een (trap)lift of alleen nog gebruik zal maken van de begane grond. 
 
 
/Users/jaookwel/Documents/Projecten/NieuwDelft/pakhuis/DS01.dwg
 
EPC = < 0
Rc-waarde dak en vloer = 10
Rc-waarde buitenwanden = 8
U-waarde kozijnen = 0,8
U-waarde glas = 0,6
Warmtevraag= 12 kWh/(m2*a)
Luchtdichtheid qv;10;kar = 0,15 dm3/s.m2
 

 



Reacties zijn gesloten.