CPO ARNECO – Arnhem

In samenwerking met ORGA Architect werkt Buro Daniël Vlasveld aan het CPO project Arneco in Arnhem.

Arneco is een collectief van groen denkende particulieren die samen droomden van een ecologische woongemeenschap. Voor de locatie vonden ze een prachtig kavel met een 100 jaar oude boerderij, gelegen ten zuiden van Arnhem. De CPO bestaat uit 15 huishoudens met een uiteenlopende mensen die dezelfde woonvoorkeuren hebben: energiezuinig, groene omgeving, natuurlijke materialen en veel ruimte voor sociale omgang.

De bestaande bebouwing bestaat uit een bakstenen voorhuis met daarachter 3 schuren die zijn opgebouwd rond een houten spantconstructie. Het ensemble is aan alle kanten omgeven door het groen in allerlei vormen: een rij hoge populieren, een begroeide dijk, paardenweiden en een riante tuin met monumentale bomen. Hoewel het project zich nog in een vroeg stadium bevindt neigen het ontwerpteam in de richting van deels transformeren, deels nieuwbouw. Zo kunnen de oorspronkelijke volumes en de historische uitstraling worden behouden in combinatie met modern ecologisch wooncomfort.

Voor meer info zie ook de website van ORGA-architect en Arneco.orgReacties zijn gesloten.